הכימיקלים הרעילים המסתתרים במוצרי הטיפוח שלך
כיצד לקרוא תוויות של מוצרי טיפוח ורחצה
לכולנו יש מוצרי טיפוח ורחצה בבית. לכולנו יש שמפו, סבון או קרם גוף מועדף, זה שמריח נפלא ומשאיר את העור או השיער שלנו רך כמו משי.
עם זאת, האם אנחנו יודעות מה המוצר האהוב שלנו מכיל? האם אנחנו מבינות מה כתוב על גבי האריזה שלו?
שימוש בחומרים כימיים שונים על בסיס יומיומי ידוע כגורם לבעיות בריאותיות, נזקים מצטברים ואף לסרטן. חומרים כימיים מסוכנים מסתתרים באריזות היופי שלנו מבלי שאנחנו מודעות לכך ולכן מומלץ וחשוב לדעת מה המוצרים שאנו מורחים על עורינו מכילים. בד"כ הרשימה היא באנגלית ובמינוחים של הכימיה ובאותיות קטנטנות- מה שמקשה עלינו וגורם תחושת תסכול וחוסר ההבנה. במאמר זה ננסה להסביר מעט על האופן בו יש לקרוא את רשימת המרכיבים במוצרי טיפוח ורחצה.
תקראי, תשמרי ותדפיסי את הרשימה הבאה כדי שפעם הבא שתלכי לקניות בפארמים תחזרי עם מוצרי אמבט וטיפוח ריחניים אך בריאים לגוף שלך.
רשימת מרכיבים על התווית של המוצרים מופיעים על פי סדר ריכוז יורד במוצר. כך, הרכיב הראשון המופיע ברשימה נמצא במוצר בכמות הגדולה ביותר והאחרון בכמות הקטנה ביותר.
נתרן לאוריל סולפט / אמוניה לאוריל סולפט Sodium Lauryl Sulfate (SLS) / Amonia Lauryl sulfate (ASL).
החומר הזה נפוץ בהרבה מאוד מוצרי טיפוח כולל שמפו וקונדישנר, תכשירים כנגד פצעי בגרות ואפילו בסוגים מסוימים של משחות שיניים. נעשה בו שימוש בעיקר כי הוא מייצר קצף ומוסיף נוזליות למוצר. ה- SLS גורם לנזק לכליות וגם לבעיות במערכת הנשימה, והוא עשוי לגרום גם נזק לעור בחשיפה מוגזמת.
סודיום כלוריד Chloride Sodium
(המכונה מלח שולחן). מטרת המלח בשמפו היא לעבות את המרקם שלו על מנת שיהיה לנו קל יותר לשלוט בכמות החומר ובאופן הפיזור שלו. הוא יכול לגרום ליובש בשיער, גידוד, בנוסף לאובדן שיער.
פורמלין (Formaldehyde / Quaternium-15 / DMDM Hydantoin)
הפורמלין הוא חומר משמר ואנטי מיקרוביאלי, אך אל תתנו לתוויות האלו להרשים אתכם, מדובר למעשה בחומר מסרטן שיכול להוביל גם לפגמים גנטיים ולפגיעה במערכת החיסונית של הגוף אחרי חשיפה ממושכת. יכול לגרום לנשירה ואובדן שיער. בתעשיית החקלאות הוא משמש להדברה של מזיקים, פטריות וחיידקים, ברפואה משמש כחומר משמר במעבדות לשימור איברים.
Dietanolamine (DEA) y Trietanolamine (TEA)
מדובר בחומר המפרק את הקרטין של השיער והופך אותו לשברירי, יבש וללא חיים. גורם לאדמומיות ותגובות אלרגיות בקרקפת.
פארבן (Methyl, Propyl, Butyl, Ethyl Parabens)
מדובר בחומר משמר זול מאוד שחברות הקוסמטיקה לא מהססות להוסיף למוצריהם. פארבנים הם חומרים רעילים שיכולים לגרום לסרטן. הם משפעים לרעה למערכת הגידול של זקיק השיער וגורמים לנשירה והתקרחות .למרבה המזל החומר כבר "מוכר בציבור" כחומר מסוכן, אך עדיין חשוב לבדוק את התווית ולוודא שתכשירי הקוסמטיקה שלכם לא מכילים אותו.
אלכוהול .Alcohol
כמעט כל מוצרי הטיפוח והשיער מכילים אחוזים של אלכוהול, אשר יכול לייבש את השיער אם הוא בריכוז גבוה. צריך להתרחק משמפו בו האלכוהול מוזכר כאחד מארבעת המרכיבים הראשונים ברשימת המרכיבים כי זה אומר שמכיל אחוז גבוה של אלכוהול.
פוליאתילן גליקול ((PEG Polyoxyethelyne
נוכחותו בשמפו כמטרה לעבות את מרקמו. סופג את הלחות הטבעית של השיער ושל העור.
בושם Fragance
בדרך זה תערובת מורכבת של עשרות כימיקלים. לניחוח אחד משתמשים בכ -3,000 מרכיבים כימיים!. כימיקלים אלו מגרים את עור הקרקפת ויכולים לגרום לאדמומיות, קשקשים ואלרגיה.
צבעים סינתטיים FD&C o D&C
צבעים מלאכותיים נמצאים בשימוש נרחב במוצרי טיפוח השיער למטרות אסתטיות. חומרים אלה מופיעים לעתים קרובות כמו FD & C או D & C, ואחריו מספר וצבע. צבע פיגמנטים יכול לגרום לרגישות העור ואת גירוי הקרקפת.
פרופילן גליקול – PROPYLENE GLYCOL
זה חומר שבדרך כלל הוא נמצא במכוניות, מקפיאים ובמזגנים כאנטי פריז (=נוגד הקפאה) ונפוץ בשמפו ומוצרי טיפוח אחרים כדי למנוע הקפאה של המוצר במהלך הובלה ואחסון. חומר זה גורם לנזקים הבאים: סופח נוזלים מתוך תאי העור, ומייבש אותם, עלול לגרום לגירויים בעור, תגובות אלרגיות, ושינוי מבנה העור.
Mineral Oil Petrolatum
מרכיב הנמצא בשימוש נרחב בשמן תינוקות, בווזלין נוזלי, בשמן פרפין, בשמפו, מסיכות וקרמים לשיער אך לא באמת תורמים לבריאותו אלה ההפך. השמן גורם לכליאה של הרעלים וחומרי פסולת בתוך העור וכך הוא מזדהם ומונע מהשיער לספוג שמנים טבעיים שהקרקפת מייצרת. הדבר גורם לאקנה, יובש, חוסר חמצן בעור והזדקנות של התאים.
אלומיניום – (Aluminum (Lead
ההומאופטיה מזהה זיקה בין האלומיניום ומלחיו לתופעות ניווניות של מערכת העצבים דוגמת: שיטיון(=דמנציה) ,אלצהיימר, טרשת נפוצה ופרקינסון. חומר זה חשוד גם כמסרטן.
________________________________________
המידע המוגשת באתר זה מוגשת כשרות לציבור בלבד. אנו משתדלים כמיטב יכולתינו לוודא שהמידע המוגשת באתר תהא נכונה ומדויקת ככל האפשר, אין כל אחריות לנכונותו ולמהימנותו של החומר באתר אין להתיחס לחומר המוגש באתר זה כאל ייעוץ רפואי, ואתר זה אינו יכול להוות תחליף לייעוץ רפואי אישי אצל רופא מוסמך.