כוויה היא סוג של פגיעה עורית, שיכולה להיגרם מסיבות שונות ולהתבטא על פני טווח של דרגות חומרה:
- כווית חום כתוצאה ממגע ישיר של העור בחפץ או בנוזל חם מאד, או בעקבות חשיפה ממושכת לשמש.
- כווית קור עקב מגע ישיר באובייקט בטמפרטורה נמוכה באופן קיצוני או עקב היפותרמיה (צניחה של טמפרטורת הגוף).
- כוויה חשמלית.
- כוויה כימית כתוצאה ממגע של העור עם חומרים אגרסיביים כגון חומצות.
תגובתו של העור והסימנים שמשאירה בו הכוויה יכולים להיות דומים מאד בכוויות שנגרמו מסיבות שונות ולעיתים קשה לזהות את סיבת הפגיעה על ידי התבוננות בלבד, מבלי לדעת מהו הגורם לה.
נהוג לסווג את כל סוגי הכוויות לפי מידת החומרה שלהן, בחלוקה ל-4 דרגות, כאשר דרגה 1 היא הקלה ביותר ובה נתמקד כאן.
כווייה בדרגה 1 פוגעת רק בשכבה העליונה והחיצונית של העור – שכבת האפידרמיס, ואינה חודרת לשכבות עור עמוקות יותר. כוויה כזו תתבטא באדמומיות, ברגישות קלה למגע ובדרגת כאב נמוכה. לרוב, לא ייווצרו בעקבותיה שלפוחיות.
הסיבה העיקרית והסימנים לכוויות קור נפוצות
כשגופנו נחשף לקור ובעיקר כשהחשיפה ממושכת וטמפרטורת הגוף יורדת, הוא מגיב בהפניית יותר משאבים לאיברים החיוניים (מח, לב, ואיברים פנימיים) במטרה לשמור על תפקודם התקין ולמנוע פגיעה בהם. מאחר והמשאבים מוגבלים, הפנייתם לאזורים מסוימים בגוף באה על חשבון אזורים שהם פחות קריטיים להישרדות מידית. המשמעות היא, שיותר דם מופנה אל מרכז הגוף ופחות אל איברי הקצה. לכן, כוויות קור נפוצות הן כוויות קור בפנים, כווית קור בידיים, ובכפות הרגליים.
תהליך היווצרות כווית קור הוא בן מספר שלבים:
- העור משנה גוון ללבן-אפרפר, נהיה נוקשה יותר והתחושה פוחתת.
- ככל שזרימת הדם לאזור מואטת, כך העור הולך ומכחיל, התחושה ממשיכה לפחות ומופיעות תחושות כאב, שריפה, דקירה ועקצוץ או נימול.
- לבסוף, האיבר קר מאד למגע, מרגיש רדום ויש קושי להניעו (למשל, להניע את אצבעות הרגליים או הידיים).
בעונת החורף, השילוב של קור ויובש תמידיים, ניכרים בצורת עור סדוק, אדום וקשקשי, להבדיל ממקרה של מכת קור בידיים או באזור אחר, שהיא חריפה יותר ושהשפעתה מידית.
טיפול וריפוי של כווית קור קלה
כוויות קלות לרוב מחלימות מעצמן. טיפול בכוויות קור בידיים, ברגליים או בפנים מתחיל במניעה:
לבוש חם ודוחה מים בזמן שהייה בחוץ, עטיית כפפות, חימום הבית ושימוש בקרמים ייעודיים לחורף, העשירים בחומרים מזינים ובמסככים שמסייעים בשמירה על גמישות העור ועל כושר עמידותו בפני פגעי הסביבה.
מה עושים במקרה של כוויות קור בידיים? טיפול ראשוני כולל חימום של כל הגוף על ידי פשיטת בגדים רטובים, ניגוב נמרץ ולבישת בגדים יבשים וחמים. את האזור הפגוע אין לשפשף (גם לא במגבת) וניתן לחמם אותו בעדינות באמצעות מים פושרים. חשוב לא להשתמש במים חמים מדי, שכן הדבר עלול להחריף את הפגיעה.
אם הפגיעה חמורה יותר ומופיעים פצעי קור בידיים, טיפול עשוי לכלול לפעמים גם משחה אנטיספטית או תכשירים אנטיביוטיים ויש לפנות לייעוץ אצל רופא עור.
מגוון טיפולים מתקדמים לעור הפנים ולגוף אצל מוניקה פכטר
שמי מוניקה פכטר, דרמותרפיסטית וקוסמטיקאית ותיקה בעלת ניסיון טיפולי של עשרות שנים והכשרות רבות ומעמיקות בתחום הקוסמטיקה המדעית, הקוסמטיקה האסתטית הרפואית, ניקוז לימפתי, ועוד.
ניסיוני מלמד, שניתן להגיע לתוצאות מעולות ולהשיג השפעה מרחיקת לכת על בריאות ומראה העור, באמצעות שימוש בחומרים איכותיים ובטכנולוגיות קוסמטיות מתקדמות שאינן פולשניות וללא צורך בניתוחים ובטיפולים אגרסיביים אחרים.
את התוצאות אני משיגה באמצעות אבחון אישי יסודי והתאמת הטיפול לסדרה של נתוני פתיחה כגון גיל, סוג העור, רקע בריאותי ובעיות רפואיות, מצב העור ההתחלתי וכמובן, סוג וחומרת הבעיה העורית.
תחומי המומחיות והטיפולים שאני מציעה:
- טיפול באקנה לכל הגילאים (כן, יש דבר כזה אקנה בגיל מבוגר)
- טיפולי אנטי אייג'ינג
- הצערת עור הצוואר והמחשוף
- טיפולי פיגמנטציה וכתמים בעור
- טיפולים לאזור העיניים
- טיפולים ייעודיים לעור רגיש
- טיפולים אסתטיים לגוף
- טיפולים קוסמטיים לחולים אונקולוגיים
- מכירת מוצרים קוסמטיים איכותיים ומקצועיים לשימוש ביתי, כולם פרי פיתוח מבית המותג שלי
כל הטיפולים והחומרים בקליניקה שלי מבוססים על חומרי גלם איכותיים ביותר ועל מכשור וציוד העושים שימוש בטכנולוגיות מתקדמות.
לפני שאתן פונות לחפש אחר מנתח פלסטי ולפני שאתם בוחרים בהזרקות ובמניפולציות חודרניות, אני מזמינה אתכן ואתכם לתאם פגישת ייעוץ ולגלות דרך נעימה ובריאה יותר להשיג את מבוקשכם.
צרו קשר:
בטלפון: 09-745-0172
בווטסאפ: 052-802-8136
באימייל: info.mpcenter@gmail.com
או בהשארת פרטיכם בטופס הפנייה בעמוד "צור קשר" באתר